Ginekološki UZ pregled

Savremeni standard ovog pregelda je korišćenje 4D vaginalne sonde, visoke rezolucije, koga se mi pridržavamo kada god je to moguće. Pregled je bezbolan, nije potrebno puniti mokraćnu bešiku. Pouzdan je u detekciji i najmanjih promena na jajnicima i materici. Ako niste imali polne odnose, ili Vaše trenutno stanje ne dozvoljava vaginalni pregled, ultrazvucni pregeled se može obaviti preko stomaka, takođe 4D sondom. Preduslov za ovaj vid pregleda je dobro napunjena mokraćna bešika.

Ginekološki pregled

Pregled je neophodan ukoliko imate određenih tegoba, kao što je pojačan sekret, bolovi u predelu jajnika, a uz to imate povišenu temperaturu, ili imate vidljivu promenu na spoljnjim genitalnim organima. Pregled je suveren u sagledavanju prirode promena, ukoliko su dijagnostikovane ultrazvučnim pregledom. Nekada se može dogoditi da Vam predložimo dodatna ispitivanja, kako bismo bili sigurni da nema razloga za Vašu zabrinutost. Tada ćemo Vam uzeti briseve za PAPA test, ili bakteriološka ispitivanja. Kada ste u drugom stanju, pregledaćemo Vas u trećem mesecu trudnoće, da bismo Vam uzeli briseve i bili sigurni da je stanje grlića vaše materice dobro. Naša diskretnost i umerenost učiniće da se ne osećate neprijatno.

Preventivni sistematski pregledi

Jedna od najvažnijih tema u našoj ordinaciji je rano prepoznavanje i detekcija kako benignih, tako i prekanceroznih stanja ženskih genitalnih organa i dojke. Naša preporuka je da nas posetite jednom godišnje, a prvi pregled se savetuje dve godine nakon prvog seksualnog odnosa. Pregled je bezbolan, obavlja se u prijatnoj atmosferi ordinacije, a vi ćete dobiti odgovore na sva pitanja koja se tiču vašeg reproduktivnog zdravlja. Nekada ćemo u vašem interesu kosultovati vodeće stručnjake iz ove oblasti u zemlji ili inostranstva. Pregled uključuje ginekološki ultrazvučni preged (pregled jajnika i materice 4D vaginalnom sondom), kolposkopiju (pregled grlića materice na aparatu, koji uvećanjem slike prikazuje normalan ili izmenjen izgled sluzokože) ,PAPA bris (uzorci se uzimaju sa grlića materice sterilnim četkicama, koje će nakon bojenja pregledati profesori patologije), kao i ultrazvučni pregled dojki. Redovno obavljanje sistematskog pregleda je najbolja garancija da je vaše reproduktivno zdravlje dobro, samim tim imaćete osećaj sigurnosti i samopouzdanja.

Kontracepcija

Mi promovišemo rađanje, radujemo se kada ste trudni, ali samo onda kada vi to želite. U suprotnom, nudimo Vam uslugu konsultacije, da Vam pomognemo da izaberte vrstu kontracepcije koja je za Vas najpogodnija. Bilo koji vid kontracepcije, ne štiti Vas od seksualno prenosivih bolesti.

Hormonska kontracepcija (anti bebi pilule)
Devojke i tinejdzerke, zakažite termin, dođite same, u pratnji momka, drugarice ili mame, a mi ćemo Vam dati odgovore na sve dileme koje imate u vezi hormonske kontracepcije. Pomoćićemo Vam da otklonite problem bolnih ili obilnih menstruacija, učinićemo da koža vašeg lica izgleda savršeno, bićete sigurni u sebe i uživati u ljubavi.

Spirala (intra uterinini ulozak)
Udati ste, rodili ste dvoje ili više dece i potrebna Vam je pauza između dve trudnoće. Pozovite nas i mi ćemo naći rešenje. Mislimo da bi hormonska spirala bila najbolja za Vas. Jednostavno i bezbolno se postavlja, sigurni ste u sebe, vaše menstruacije nisu više obilne.

Prekid trudnoće (abortus)
Metoda kontracepcije, ukoliko ste propustili druge načine zaštite. Pokušajte da ga izbegnete, a mi smo tu, da Vam u tome pomognemo. Javite nam se na vreme, a mi ćemo učiniti najbolje za vas, da bi ste bili spokojni. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, prepoznalo ja našu ordinaciju kao sigurnu, prostorno i kadrovski opremljenu, da bezbedno može obavljati prekide trudnoće do 10 nedelja starosti. Intervencija se izvodi u lokalnoj ili ķratkotrajnoj opštoj anesteziji.

Steriltet

Niste zatrudneli nakon godinu dana redovnih, nezaštićenih seksualnih odnosa, a mlađi ste od 35 godina, vreme je da nam se obratite. Ako ste vi i vaš partner stariji od 35 godina godina, trebalo bi da to uradite nakon 6 meseci. Pored stručne pomoći, koja ima za cilj da ustanovi uzrok problema, u nama ćete imati iskrenu podršku da zajedno prevaziđemo problem koji imate. Mi smo u našem poslu strpljivi i istrajni, uvereni da je krajnji cilj moguće dostignuti. Vi ćete postati roditelji. Kontaktirajte nas, a mi ćemo vas do cilja voditi najkraćim i najbržim putem.

Menopauza

Više ne dobijate menstruaciju, imate izvesnih ličnih i telesnih promena?
Nema razloga da budete zabrinuti. Razlog za to su Vaši jajnici, koji počinju da luče manje hormona. Mi želimo da Vas posavetujemo i pratimo kroz ovaj period, sigurni da kvalitet Vašeg zivota ne treba da se menja. U pojedinim slučajevima promena stila i načina života, kao i biljna terapija, mogu da otklone Vaše tegobe. Nekada ćemo se odlučiti za hormonsku terapiju, sigurni da Vam je neophodna i smislena.

Ginekološke intervencije

Izvode se, kada na bilo kom delu dostupnih reproduktivnih organa,imate promenu koju je potrebno odstraniti.Sve intervencije izvode se bezbolno,u kratkotrajnoj opštoj anesteziji. Nakon analize dobijenih uzoraka od strane profesora patologije,dobićete detaljne informacije o stanju Vašeg zdravlja i razmotrićemo eventualnu potrebu za dodatnim terapijiskim procedurama. Kontaktirajte nas ako ste zabrinuti iz nekog razloga,a mi ćemo dati sve od sebe da u najkraćem roku razrešimo Vaš problem.