Radujemo se da budemo uz Vas, za vreme najvažnijeg perioda u Vašem zivotu. Pratićemo Vas, od početka do kraja Vaše trudnoće. Planirajte trudnoću, kada je to moguće. Pripremite se, uradite ginekološki sistematski pregled, uzimajte jednu tabletu folne kiseline dnevno, neko vreme pre začeća.
Izostala Vam je menstruacija, imate mučninu? Verovatno ste trudni. Savetujemo Vam da prvi pregeled kod nas zakažete nakon dve nedelje izostanka menstruacije. Nastavite sa uzimanjem folne kiseline. Ukoliko imate bilo kakve dileme, ili se prethodna trudnoća završila neuspešno,zakažite pregled odmah.

Dijagnostika trudnoće

Vaša trudnoća je stara 6 nedelja. Beba je duga 3,5 milimetara, njeno srce kuca. Pregledaćemo Vas 4D vaginalnom sondom. Pregled je bezbolan i neškodljiv. To je trenutak kada prvi put vidite i čujete nastanak novog života u Vama. Obavestićemo Vas o svemu što je bitno u vezi trudnoće, steći uvid o stanju Vašeg opšteg zdravlja,predočiti moguća dodatna ispitivanja ako ste stariji od 35 godina, ili ako to zahteva stanje Vaše bebe. Zakazaćemo Vam sledeći susret, za dva meseca.

4D pregled u 14 – toj nedelji trudnoće

Bićete prijatno iznenađeni koliko je Vaša beba porasla od prethodnog pregleda. Obradovaćete se pokretima bebe u plodovoj vodi, koje Vi jos ne osećate.
Pregled se obavlja 4D vaginalnom sondom. Neškodljiv je i bezbolan. Ovim pregledom, koristeći mogućnosti 4D ultrazvučnog aparata, precizno ćemo izmeriti vratni nabor bebe, njenu nosnu kost, proveriti protok kroz srce i krvne sudove bebe.To nam omogućava da sa velikom pouzdanošću isključimo mogućnost hromozomopatia (Daunov i drugi sindromi). Srećni smo da Vam saopštimo da nosite zdravu bebu i da Vam nisu potrebna dodatna ispitivanja. Uživajte u posmatranju lica, prstića Vaše bebe duge oko 8 centimetara.
Pregledaćemo Vas ginekološki, da bi smo uzeli neophodne briseve i proverili stanje grlića materice. Vidmo se za dva meseca.

4D pregled od 20 - te do 24 – te nedelje trudnoće

Osećate pokrete Vaše bebe, dugačka je oko 25 cm i teška između 500 i 600 grama. Svi znaju da ste trudni, jer Vam se poznaje stomak.
Ovim pregledom, za koji koristimo 4D abdominalnu sondu, merimo Vašu bebu, i znamo da je porasla tačno onoliko, kolika je starost Vaše trudnoće. Detaljno analiziramo unutrašnje organe bebe, u čemu nam pomaze 4D ultrazvučni aparat najnovije generacije. Vidite bebu u realnom vremenu, možda Vam se učini da beba liči na Vas ili Vašeg supruga! Došli smo do saznanja da je Vaša beba zdrava, Vi ste u dobroj kondiciji, Vaša trudnoća protiče uredno. Odlazite od nas nasmejani i zadovoljni i očekujete sledeći susret za 6 do 8 nedelja.

Preostali ultrazvučni pregledi do kraja Vaše trudnoće

Posete ćemo vam zakazivati u intervalima od 6 do 8 nedelja.
Nekada će se dogoditi da će Vaše potrebe ili stanje bebe zahtevati češće susrete. želimo da budete uvereni, da ste Vi i beba potpuno bezbedni do sledeće kontrole. Od 36 – te nedelje trudnoće kontrolisaćemo kondiciju bebe i mišićnu aktivnost Vaše materice uz pomoc kardio-tokografije(CTG). Bićete naš gost jednom nedeljno dok ne dobijte kontrakcije, a to znači da je započeo porođaj.

VIDIMO SE U PORODILIŠTU!